Ute Lehmann skriver:

Om hestetandpleje.

Min første kontakt med hestetandpleje og Mai Nicholaisen var pga. en hest, som ikke kunne lukke munden når den spiste, og derved tabte halvdelen af dens foder. Mens jeg så den første behandling af en af mine heste, blev jeg gjort opmærksom på sammenhængen mellem forskellige vanskeligheder under ridning, både med bid og i grimen, og problmer med tænderne.

Lige siden har jeg oplevet forskellen ved mine egne heste, som blev lettet at bøje halsen og samle. Når min kunder i dag ønsker noget adfærdstræning pga. et eller andet problem de har med deres heste, er en af de første ting jeg gør at tjekke tænderne. Jeg har set utrolig knivskarpe kanter, tandspidser, tandkødsbetændelse, mælketænder som sad i klemme ved 9 - 10 årige heste etc., - også ved nogen som "lige var blevet ordnet af dyrlægen".
ute
Jeg er blevet meget mere opmærksom på, at alt træning, også i grimen, bliver forstyrret af tandspidser. Grimen, næsebånd og biddet presser kinden ind mod disse skarpe kanter. Kroge, som forhindrer hesten i at udføre visse bevægelser med dens nakke, skal fjernes og det er absolut en skrøne, at unge heste ikke behøver tandpleje - det skal de have lige inden vi starter træningen!

Succesen i mit arbejde afhænger af at hesten fungerer fysisk som den skal. Så kan jeg bedre hjælpe den med at ændre dens indstilling overfor nogle ting. Derfor anbefaler jeg mine kunder at kontakte Mai, eller en anden hestetandplejer.

Mange venlige hilsner,

Ute Lehmann.

www.horseinharmony.dk  Whatever you do.... do it for the horse,  not to the horse.

Tilbage