Specialist med erfaring.

Profil 

I år 2000 bestod jeg eksamen hos den Internationale Organisation for Hestetandpleje, efter endt læretid hos Richard O. Miller fra Californien. Richard er en af verdens bedste hestetandplejere, dyrlæge og har mange års erfaring med uddannelse af hestetandplejere fra hele verden. Det var en hård og utrolig lærerig periode.

Jeg fik smag for hestetandpleje efter at have arbejdet som rytter og underviser i Californien. I min tid, som rytter og staldmedhjælp i både Danmark og Tyskland, havde jeg aldrig set så grundig tandpleje og aldrig mærket en så stor bedring på hestene som efter tandplejen i USA. Især ridemæssigt var hestene meget mere afslappede og samarbejdsvillige. Det fik mig til at sætte mig mere ind i faget. 

Da jeg så kom til DK igen kunne jeg ikke finde nogen som lavede tandpleje på samme grundige måde, så jeg bestemte mig for at tage til USA i en mdr. for at se om hestetandpleje var noget for mig. Efter 2 uger var der ingen tvivl. Jeg fik læreplads og visa, og gik i gang med læretiden.
I 2001 startede jeg med at lave tandpleje i Danmark. Nogle år senere tog jeg, det der dengang var, den høje (advanced) eksamen hos IAED.

  • Deltager jævnligt i konferencer og workshops.
  • Uddanner tandplejere og dyrlæger.
  • Deltager i faggrupper med andre i hesteverdenen for at lære, henvise korrekt og have bedre forståelse for helheden i hestens sundhed.
  • Skriver gerne artikler, blog og har været med til at skrive Hesteejerens håndbog om tandpleje.
At være åben, lære mere, se sig omkring og tænke over tingene er vigtigt for hele tiden at udvikle sig og blive bedre. Det koster tid og energi, men betyder at man bliver bedre til at hjælpe hestene, hvilket jo er mit overordnede mål.

Equine's Zebitor og Mai