Undgåes ved at rette forkert tandstilling

Lommer af foder imellem tænderne.

Når foderet samler sig imellem hestens tænder kalder man det for foderlommer. Det bevæger sig dybere ned imellem tænderne, rådner, tanden løsner sig og hesten vil på et tidspunkt miste tanden

Foderlommer dannes pga. et skævt slid og forkert tandstilling. Når nogle tænder er "i vejen" og den cirkulære tyggebevægelse vil der bliver lagt pres på dem hver gang hesten forsøger at tygge og male foderet. Tanden vil løsne sig en smule og der vil blive plads til at foderet kan komme ned imellem tænderne.

Løsningen er at korte den tand som er belastet, så den får fred et stykke tid. Når den så har sat sig fast igen
heler foderlommen og hesten kan bruge tanden til at tygge med.

foderlommePå billedet her til venstre ses en meget lille foderlomme.

Billedet til høje er en større foderlomme pga. en tandkrog på første kindtand.
Foderlomme

Det er misforstået at man vil gøre mellemrummet, hvor foderlommen er, større for at løse problemet. Tanden er meget lang og sidder dybt nede i knoglen. Så det kan ikke lade sig gøre medmindre man tager tanden ud. Foderet er jo presset ned i mellemrummet, som er en slags kile.

Hvis foderlommen er dyb og har været der i lang tid, kan tanden være så løs og rådden at man er nød til at trække den ud.

Billedet her til højre er fra en gammel rideskole pony, som begyndte at spytte "hø-boller" ud. Det er et tydeligt tegn på foderlommer og løse tænder.
Hun havde mange løse tænder og manglede allerede en del i både undermund og overmund.
Den anden kindtand (nr. 107) på dette billede  er løs.

Foderlommer og løse tænder gør ondt på hesten hver gang den tygger sit foder.
gammel hest